Sabtu, 1 November 2008

Casanova VS Playboy








hi berteu lagi kite dalam ruangan "Pakcik Berceloteh"(PB)..hari nie pakcik nak sentuh ckit tentang..KASANOVA vs PLAYBOY..pakcik nak tnya ape yang korang taw pasal 2 name nie?????sebenarnya pakcik pon xbape taw hahahaha...tp pakcik akan berkongsi sdikit maklumat mengenai dua "nama" nie...perlu dingatkan maklumat yang pakcik akan kongsi ngan korang nie..xde terdapat dalam memane rujukan..cume ade dalam pale pakcik je...hehehe... :-) mksudnya...pada pandangan pakcik la..keyword pertama...CASANOVA..stahu dan seingat pakcik..casanova nie name orang putih...btlkn????asl dari mane pakcik pon xtaw...cume name nie diguna pakai smpai ke hari ini..sinonim dgn perilaku dan tindakan tuan empunya name nie duluuuu...die nie mempunyai rupa paras yang hensemm..ataw kate name lain 'market' huhu...die nie suka mengoda perempuan yang kaya dan cantik..die akan membuatkan pompuan2 terbabit jatuh ati pd beliau sehingga sanggup menyerahkan segala2nya..ye..segalanya..xkirala..pe yang ade pd pada die..harta ataw tubuhnya!!!!tp 2la yang pastinya..beliau kan mengikis harta pompuan terbabit secara xlangsung..ape bila da dapat sumenye maka beliau pon tnggalkan pompuan itu..dan mencari pompuan kaya dan cantik yang lain..lgpon beliau nie licik..apebila abis harta si pompuan di kebas beliau akan berpindah ke tempat lain..perbuatan nie berlarutan sehinggala beliau tua..maka dgan itu istilah casanova ini diabadikan kepada sape2 yang 'market' dan suke mengikis harta pompuan..adakah istilah nie sesuai utk pakcik??????marketkah aku???mari same2 kite renungkan ;).....

Istilah kedua PLAYBOY...ataw kate name khasnye..."MAIN BUDAK"..betul la 2..cube korang translatekn sendrik...haaa....hehehe...mengikut buah pikiran pakcik dan stahu pakcik..xde lak sejarahnye...sebab da mmg da wujud sekian lame...kn kn...ciri2 seorang playboy ialah beliau...kebanyakknnye tdakla mempunyai rupa paras yang gratis...yaa..pak ampun pinjam kejap...huhu...tetapi beliau mempunyai kePOWERan dari segi berkomunikasi serta bersosial ngan pompuan...huh payahnye..ataw kate name amnye...'pandai mengayat' @ 'ayat power'....kekuatan nie terletak pd kejiwangan sesorang itu dan kelebihan seperti mempunyai duit yang byk(ala mintak bapak pe brg!!!)dan ade gak yang sememangnya..berharta..pengajaran yang kite leh kupas daripada artikel PB pakcik nie ialah...ala..pakcik nie kutuk laki ke???xdela just kongsi2..boys2 sume jagn risau nti pakcik korek pasal pompuan lak ek...tuuunnnnggggguuuu........ ;) p/s: angan2 pakcik jd playboy udah le :P

1 ulasan:

nuu_OL berkata...

playboy and casanova dua dua bahye