Isnin, 3 November 2008

Keje Part Time Yang Menyeronokkan


hi..salm sume..bertemu lg kite dalam ruangan pakcik berceloteh(PB) ;) hari nie pakcik nak kongsikan pengalaman pakcik keje part time kt kantin hospital seri manjung,perak..masuk miggu nie da minggu ketiga pakcik keje..maknenye miggu nie lastla..sebab nk masuk kolej balik da....perasaan pakcik ketika nie bercampur baur dgn bermacam2 perasaan..ade best..xbest..ok..mudy..mcm2la..xtaw rase pe..bak kate org kacau bilau ckitla...ataw kate2 manisnye ialah 'jiwa kacau'..ha lebih kurg cm2la..huk huk..korang bayangkanla pakcik keje part time ngan makcik2 atas nie..huhu..mane ade anak dara..nk guraw2 pon xsyok..tpkan dorang nie sporting taw..,tp yamg best mase berhadapan ngan karenah budak2 nurse platih yang datang makan kt kantin nie..hehe..syok2 gak kcu2 dorang..ade ok..ade yang xok..tp yang xok 2 pakcik berusaha bg dorang ok..pe rahsianye pakcik???xde rahsia pe pon just peramahla..hehe..smbang2 sampai dorang bukak mulut..xbukak mulut ckapla xde mulut rupenye..ataw owh budak nie bisu..gerenti dorang menjawab balik..da 2 xreti lg..layanla ;)

ha..korang nk kenal ngan makcik2 nie x..ala buat pe pakcik..bukan kitorg kenal dorang pon,bebel korang masing2..lantas pakcik menjawab..ala xkenal pon,skadar kenal2 cm2 okla...x gtu ;) bukan pe dorang nie ok taw..sporting lg 2 cte2 hal2 yg xok pon ade hehehehe...pakcik tgkap gmbr dorang nie..smalm semase 'projek gotong royong kat kantin nie' huhu..dalam soryla gmbr2 yang pakcik post dalam blog nie xbpe clear coz..pakcik cme pkai 1.3megapixel camera phone jew...murah je....ok..pakcik perkenalkan dorg pd korang..walaupon korg xingin kenal ngan dorg :P
dari kiri makcik ina...tengah makcik hawa..sblah die..makcik intan yang malu2 meeoowww..huhu..utk pengetahuan korang pakcik post gmbar2 dorang kt blog nie tanpa pengetahuan mereka..harap mereka xsaman pakcik jika dorang taw gambar dorang tersebar kat internet!!!!
nak kate kantin nie besar sgt..xdela..tp pekerja die ramai leh thnla..2 pon yang xtermasuk dalam gambar ade 3,4 org lg..mase pakcik keje kat cnie xdela keje yang terlampau memenatkan sgt..sbb keje kat cni byk melepak je..duit msyuk gak hehe..dala duit masyuk makan minum pon free..nak makan pe ke nak minum pe pon santap jela..pnjam perkataan zaman dulu2 hehe..haaiii...xtawla kalu pakcik keje cnie 3bulan ke atas..maknenye..pakcik xbleh masuk pintu rumah pakcik la jwbnye!!!!haa..yang dalam gambar nie..dari kiri makcik faridah..tgah2 makcik as...yang paling tua keje kat c2 ialah makcik ujung 2..name die pae ntah..tp org pgl die makcik B umo die sebaya opah korang 60 lebih!!!..sume pakcik pgl dorg makcik..kekadang tesasul pgl akak..hehe..rasela mude ckit dorg 2..tp yang paling berumur 2 pakcik pgl die opah..seronok jgak la pakcik keje kt cnie..lg2 dorg nie sume kuat melatah..jd ari2 pakcik nyakat dorang hahahahaha....pas2kan besela makcik2 kite nie suke potpet2..jd pakcik pasang telinga je la :P
haa...yg dalam gambar sebelah nie bukan pekerja yek..tp beliau merupakn pengurus kat kantin nie..ye seorg pengurus!!!!umo beliau 22tahun..tua setahun dari pakcik...die jd part time pengurus kat cnie..masih blajar dalam jurusan bussines!!!!pakcik xpgl akak pon..smbang aku-hang je..yela anak mami 2..penang mari....korang terkejut ke nape die mude2 da jd bos..ala ape korang nak kisah bapak die tokei kat cnie...jd die anak tokeila...name beliau ialah nawal syazliana...pakcik nak tgkap gambar full muke die..tp die xbg..yela mase nie kami xrapat lg..die baru masuk 2hari je mase niee.ntilah pakcik usahakan gmbar kami berdue ek..tgkla kalu die sudi :P(wal..aku letak gambar hang dalam blog aku..jgn mare naa.. ;)

p/s-cuti sem akan datang pakcik nak buat part time kat cnie lg

3 ulasan:

nuu_OL berkata...

ader maksud tersurat tu wat part time kat situ..

nota tambahan :: ku tunggu gambar berdua mu hihhi

Eazy Izzuddin berkata...

hallu.....
salam ziarah n singgah...
singgah2 ea...
=)

nurain berkata...

hmm..scandal2